Annelies van Londen

Achtergrond en ervaring

Waar een wil is, is vaak ook een weg...

Tweede carrière

Mijn oorspronkelijke achtergrond is een juridische. Ik ben bijna 25 jaar werkzaam geweest als familierechtadvocaat en scheidingsmediator. Gelet op de aard van die praktijk heb ik veel te maken gehad met ernstig verstoorde relaties. Mijn ervaring  bestaat dan ook uit een rijke bron van informatie over wat mensen uit elkaar drijft.

Daarnaast heb ik van dichtbij kunnen meemaken hoe de relatie tussen ex partners tijdens een scheidingsproces kan omslaan naar intense vijandigheid. Ook bij mensen die ooit veel van elkaar hebben gehouden. Ze worden meedogenloos meegezogen in de dynamiek van de duivelse dialogen die een scheiding kan oproepen met alle onzekerheid, angst en pijn die daarmee gepaard gaat. Een dynamiek die zeker ook versterkt kan worden door juridische procedures.

Gaandeweg is het mij steeds meer gaan tegenstaan om bezig te zijn met werkzaamheden in het kader van het beëindigen van relaties en om dit te doen vanuit juridisch perspectief. Wat mij vooral intrigeerde en fascineerde was wat er zich precies afspeelde tussen de ex echtelieden en de heftigheid van hun emoties. En wat mij toenemend bezighield was de vraag of het ook anders had kunnen gaan, of stellen die bij mij kwamen om te scheiden, zich mogelijk weer met elkaar zouden kunnen verbinden. Dit kwam omdat ik in mijn praktijk zag dat veel stellen vast waren komen te zitten in een destructief patroon waar zij niet uit konden komen, gewoonweg omdat ze totaal niet wisten hoe. Hadden zij een goede wegwijzer gehad, dan had de relatie misschien meer kans gemaakt. Om die wegwijzer te kunnen zijn, dat trok mij. Om die reden heb ik mij de afgelopen tien jaar verdiept, aanvullend geschoold en gespecialiseerd op het gebied van relatietherapie.

Intussen heeft mijn scheidingspraktijk plaatsgemaakt voor een praktijk waarin ik mensen vooral begeleid bij het herstel van hun relatie. Je zou kunnen zeggen mijn "2e carrière" en in zekere zin meer mijn roeping. Met het werk dat ik nu doe krijgen mensen de beschikking over een praktische wegwijzer die hen letterlijk wijzer maakt op het terrein van hun relatie. Hiermee kunnen zij hun mogelijkheden tot een duurzame, hechte relatie aanmerkelijk vergroten, waarmee de scheidingskans afneemt.

In de gesprekken maak ik gebruik van EFT (Emotionally Focused Therapy). Dit is een empirisch bewezen vorm van relatietherapie. En het is echt zo: het werkt!

Mensen voelen zich in de regel snel op hun gemak bij mij en ervaren mij als betrokken, authentiek, zorgvuldig en professioneel.

>> Aanvullende opleidingen

- Professionele communicatie, 2006-2009, bij Phoenix Opleidingen

- Systemisch werken, 2010, bij Phoenix Opleidingen

- Specialisatie opleiding Relatietherapie, 2011, bij Phoenix Opleidingen

- Basistraining EFT (emotionally focused therapy), 2014, bij EFT Netwerk Nederland

- Meerdere masterclasses EFT voor gevorderden (2015 en 2016) met als specifieke thema's:

  1. schaamte
  2. de impact van een ernstige ziektes
  3. de impact van trauma en verslavingen in partnerrelaties
  4. buitenechtelijke affaires

- EFT verdiepingstraining, 2017, bij Stichting EFT Nederland

Overtuiging en gelijk

Het is geen kunst

 

Het is geen kunst

om vanuit innerlijke overtuiging

een standpunt in te nemen.

 

Wanneer echter zoveel

van wat je lief is afbrokkelt

in het staan

voor dát waarin je gelooft

 

dán pas wordt zichtbaar

welke innerlijke diepte

aangeraakt is

door je eigen visie

van de werkelijkheid.

 

Gedicht Marieke De Vrij uit de bundel: Een lange weg in liefde